6.1.12

Recipe || After Eight Chocolate Mint Mousse

My first post will be a recipe i made as dessert for christmas dinner.
A lovely, childfriendly, simple, fingerlicking good after-eight-chocolate-mousse to the recipe of Nigella Lawson.

Ingrediƫnts:
* 150 grams white marshmallows
* 50 grams soft butter
* 200 grams after eight chocolate mints (1 box)
* 60 grams dark chocolate
* 70 ml boiled water
* 350 ml whipped cream
* 1 teaspoon vanilla extract

Cut the marshmallows in two, break the chocolate into pieces en melt them with the butter and pre-boiled water in a heavy-based saucepan on a low fire. While melting keep stirring constantly.

When you reached a smooth, cohesive mixture remove it from the heat and let it cool down for a while. This will be easier by for example putting the pan into a soil of cold water.

Whip the cream with vanilla extract. After while pour the cooled down chocolate mixture (doesn’t have to be cold, just not that hot anymore) in the whipped cream and stir again till you have an evenly mixture. Put it in the fridge for a couple of hours and .. voila!
The longer you’ll leave it in the fridge, the fluffier your mousse will be.

Enjoy!


Mijn eerste post wordt *wonder boven wonder* een recept dat ik voor kerst heb gemaakt als dessert. Een heerlijke, kindvriendelijke, simpele, om je vingers bij af te likken after-eight-chocolademousse naar het recept van Nigella Lawson.

Benodigdheden:
* 150 gram witte marshmellows
* 50 gram zachte boter
* 200 gram after eight chocolade (1 doosje)
* 60 gram pure chocolade
* 70 ml voorgekookt water
* 350 ml slagroom
* 1 tl vanille essence

Knip de marshmallows doormidden, breek de chocolade in stukjes en smelt deze samen met de boter en het water in een steelpan op laag vuur. Blijf het geheel tijdens het smelten goed doorroeren.

Wanneer alles een egale massa is laat je het mengsel goed afkoelen. Dit gaat makkelijker door het pannetje bijvoorbeeld in een bodem laag water te zetten. 

Klop de slagroom met vanille-essence. Vervolgens giet je het afgekoelde chocolade-mengsel (deze hoeft niet koud te zijn, maar gewoon niet heet meer) bij de slagroom en roer je deze goed door. Voor een paar uurtjes de koelkast in en … klaar! 
Hoe langer je het mengsel in de koelkast laat staan hoe fluffiƫr de mousse zal worden.

Eet smakelijk!





No comments:

Post a Comment

Thanks so much for leaving me a comment,hope to hear you again sometime ♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...